Over Yvon

Photo

Yvon Lievense is geboren in Nieuwerkerk, en behaalde in Zierikzee haar H.A.V.O. diploma met nadruk op de creatieve vakken. In Delft volgde ze de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid. Na enkele jaren lesgeven heeft ze een omscholing tot D.T.P.-er gevolgd aan de Grafische School te Rotterdam. Tijdens en na haar opleiding heeft ze verschillende cursussen gevolgd om zich in (teken) technieken te verdiepen, o.a. zeefdrukken, modeltekenen, beeldhouwen, mandalaschilderen, aquarelleren.

Yvon woont nu weer in Zierikzee, na te hebben gewoond en gewerkt in veel plaatsen in Nederland, maar ook in Zambia/Afrika en op Kreta/Griekenland. Ze houdt veel van reizen, met de motor naar Engeland of Ierland, en is gek op de zee met haar ruimte en wisselende licht.

Het liefst werkt ze met (pastel)krijt, waarmee ze probeert een sfeer te vangen in haar portretten en landschappen. Afhankelijk van het onderwerp werkt ze ook met acryl, inkt, en buiten het platte vlak met hout, klei, eigenlijk alles wat de verbeelding versterkt.